ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Giorgos Misailidis

Ονομάζομαι Γιώργος Μισαηλίδης και αποφοίτησα από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College) με Bachelor στην Ψυχολογία το 2010. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ αποφοιτώντας το 2015 (Pgc) και από το Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (τότε Ινστιτούτο Γνωσιακής-αναλυτικής Ψυχοθεραπείας) αποφοιτώντας το 2011. Πέραν αυτών, έχω λάβει εκτεταμένη εκπαίδευση σε σεμινάρια και πρακτική άσκηση.

Πέραν των σπουδών μου που είχα την ευλογία να λάβω, θεωρώ πως το μεγαλύτερο κεφάλαιο για να κατανοήσω το πώς ακριβώς λειτουργεί η δυναμική αυτή των συμπεριφορών ήταν η ροπή μου προς σχέσεις όπου θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τοξικές κατά το απλούστερο, αλλά σε επιστημονικό επίπεδο είναι πιο περίπλοκη η εξήγηση τους όπως και οι συνέπειες αυτών στο σύντροφο που κακοποιείται συνήθως χωρίς να το αντιλαμβάνεται.

Ο ναρκισσισμός δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο της εποχής μας υποβοηθούμενο από παράγοντες όπως η προσπάθεια για αψεγάδιαστη εικόνα που καλλιεργείται από τα ΜΜΕ και τα social media, ο ατομικισμός και η ανατροφή στην οικογένεια για να αναφέρουμε μερικά. Η Ναρκισσιστική Διαταραχή της Προσωπικότητας είναι μια διαταραχή που προκαλεί τεράστια και συνήθως ανυπέρβλητα προβλήματα κατά την διάρκεια της «σχέσης» αλλά και μετά το πέρας αυτής. Θα ασχοληθούμε εκτεταμένα με αυτή καθώς και με την Οριακή Διαταραχή της Προσωπικότητας που έχει πολλά κοινά στοιχεία με την Ναρκισσιστική αλλά και ουσιώδεις διαφορές. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ο φόβος εγκατάλειψης ή/και της απορρόφησης από τον σύντροφο. Και οι δύο αυτές διαταραχές της προσωπικότητας ανήκουν στον άξονα Β και θεωρούνται ως ιδιαίτερα δύσκολες προς την αντιμετώπιση τους από τους επαγγελματίες του χώρου.

Σαν επιπλέον θεματολογία, λόγω της επαγγελματικής εμπειρίας μου με παραβατικά άτομα (ανήλικους και ενήλικες) θα προσπαθήσω να μοιραστώ με τους αναγνώστες γνώσεις για παραβατικούς ανήλικους με σκοπό να προληφθούν-αναγνωριστούν συμπεριφορές σε αρχικό στάδιο που μετέπειτα θα είναι πολύ πιο δύσκολα αναστρέψιμες και πιθανόν να οδηγήσουν σε αμετάκλητες συνέπειες.

Η ονομασία του site αυτού ως ME AND THE OTHERS προκύπτει από το ενδιαφέρον που είχα πάντοτε να παρατηρώ τις συμπεριφορές και τον κόσμο γύρω μου και να είμαι δίπλα σε αυτούς που θα ζητούσαν την βοήθεια μου σε προσωπικά τους ζητήματα. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου αντιλήφθηκα πως πολλές συμπεριφορές επηρεάζονται από υποβόσκουσα ψυχοπαθολογία και πως για αυτές τις συμπεριφορές υπήρχε εξήγηση. Το μεγάλο ερώτημα ήταν πάντα κατά πόσο ο δέκτης αυτών των συμπεριφορών έχει την θέληση και την αποφασιστικότητα να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της κακοποίησης και να ζήσει μια πιο υγιή ψυχικά ζωή σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.

Σκοπός του site αυτού είναι να δώσει στον αναγνώστη την δυνατότητα να κατανοήσει βαθύτερα τους λόγους για τους οποίους έρχεται αντιμέτωπος με βλαπτικές-κακοποιητικές συμπεριφορές στις σχέσεις του και να αντιληφθεί πως η υποβόσκουσα ψυχοπαθολογία μπορεί να είναι η αιτία για κύκλους και μοτίβα κακοποιητικών συμπεριφορών. Οι αναγνώστες μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου στο email G.MISAILIDIS@ACG.EDU και με απευθείας μήνυμα στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης Facebook, και Instagram προφίλ George Misailidisγια οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί σχετικά με την θεματολογία και τα προβλήματα που τους απασχολούν στις σχέσεις τους.

Translate »
Scroll to Top
Πολλαπλές επιλογές οδηγών στο δάπεδο, ακόμη και για a.